Unicode

Het is zover: de roodharige emoji is eindelijk een feit

Blond-, bruin- en zwartharige emoji’s. Het leek alsof iedereen een eigen exemplaar kreeg, behalve mensen met rood haar. Nu is het eindelijk zover. Het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met het ontwerpen van nieuwe emoji’s, lanceert vandaag de langverwachte roodharige emoji.

Naast een ‘rosse’ emoji, behoren nu ook grijs, krullend en kaal tot de nieuwe lichting. Bovendien hebben de klassieke smileys een update gekregen en zijn er meer expressieve tekeningen bijgekomen, waaronder een exemplaar met ongelijke wenkbrauwen en een kronkelige mond. Al lijkt niemand echt de precieze betekenis van de emoji te begrijpen. Termen als “duizelig, dronken en woozy” suggereren dat het niet erg goed gaat met het figuurtje. 

Emoji’s aanmaken is niet zo eenvoudig als het misschien lijkt. Wie een idee heeft, kan dat voorleggen aan het Unicode Consortium. Zij maken dan een eerste selectie en beslissen per jaar welke emoji’s gelanceerd worden. Dit jaar laat het Unicode Consortium in totaal 157 nieuwe emoji’s op de wereld los. 

Apple-gebruikers kunnen de gloednieuwe aanwinsten al gebruiken bij een gratis update van hun besturingssysteem. De emoji’s zijn op iPhone, Mac en Apple Watch beschikbaar. Android-gebruikers moeten nog even wachten voor ze de icoontjes op hun smartphone zien verschijnen. 

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Mark Wijgers

    Nu nog eentje met een scheve neus, lange oorlellen, schele ogen, hazenlip, ... anders is er discriminatie toch ?

Lees meer