Het logo van IBM.
AP Het logo van IBM.

IBM kende dit jaar een slechte start

IBM kende een slechte start van het jaar. Het Amerikaanse technologieconcern zag de omzet teruglopen. Onder meer bij voor IBM belangrijke cloudactiviteiten gingen de zaken niet zo goed als gehoopt.

De totale opbrengsten bedroegen 18,2 miljard dollar, waar in het eerste kwartaal van vorig jaar nog zo'n 19 miljard dollar aan omzet in de boeken ging. Bij het onderdeel Cloud & Cognitive Software was sprake van een daling van 5,2 miljard naar 5 miljard dollar. Onder de streep bleef 1,6 miljard dollar over, tegen een nettowinst van bijna 1,7 miljard dollar een jaar terug.

Financieel topman Jim Kavanaugh stelt dat de mindere prestaties op het vlak van clouddiensten onder meer komen door negatieve wisselkoerseffecten. 

Nabeurshandel

Beleggers lijken echter niet tevreden. In de zogeheten nabeurshandel op Wall Street ging het aandeel IBM stevig omlaag. Eind oktober kondigde IBM nog aan softwarebedrijf Red Hat voor meer dan 33 miljard dollar over te nemen. Het gaat om de grootste overname in de geschiedenis van het Amerikaanse bedrijf. Met de aankoop wilde IBM juist zijn positie in de cloudmarkt verstevigen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer