3 Koning Filip ontving Jack Ma op het paleis in Laken.
Photo News Koning Filip ontving Jack Ma op het paleis in Laken.

Alibaba opent kantoor in Brussel

De topman van de Chinese internetwinkel Alibaba, Jack Ma, heeft maandag koning Filip ontmoet en zal ook spreken met premier Charles Michel. De groep kondigt in een persbericht ook de opening aan van een kantoor in Brussel, dat zal opereren naast het vorige week geopende Amsterdamse kantoor van Alibaba voor de Benelux.

Ma ontmoette ook een aantal CEO's van grote Belgische bedrijven en start-ups. Het Chinese megabedrijf zal naar eigen zeggen de "poort naar China" worden voor Belgische merken en retailers die de groeiende Chinese middenklasse willen bedienen. Er werd naar verluidt gesproken over exportopportuniteiten voor "hoogwaardige Belgische producten zoals chocolade en bier". In september zullen de Belgische biermerken kunnen deelnemen aan een bier- en wijnfestival van Alibaba.

De groep bevestigt ook dat er later dit jaar een kantoor komt in Brussel, met "een klein team" dat zich zal bezighouden met EU-wetgeving en regelgeving. Wat de precieze taakverdeling tussen de kantoren in Amsterdam en Brussel zal zijn, is nog niet bekend. Het aantal personeelsleden dat in België aan de slag zal kunnen, is volgens een woordvoerster "afhankelijk van de vraag" vanuit Nederlandse en Belgische bedrijven. "De verwachting is dat deze vraag aanzienlijk is, maar het is nog te vroeg om hier concreet iets over te zeggen", luidt het.

Het kantoor in Amsterdam staat onder leiding van voormalig Blokker-topman Roland Palmer. Hij ziet grote kansen voor bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in voeding, luxegoederen en kinderartikelen.

3
REUTERS
3 Jack Ma en koning Filip poseren met Belgische topmanagers die uitgenodigd werden op het paleis in Laken.
Photo News Jack Ma en koning Filip poseren met Belgische topmanagers die uitgenodigd werden op het paleis in Laken.

Lees meer