THINKSTOCK

Antwerpen lanceert nieuw digitaal platform 'A-stad'

"A-stad" is vandaag online gegaan, het nieuwe digitale platform van de stad Antwerpen dat dienstverlening en informatieverspreiding meer op maat van elke gebruiker moet laten gebeuren. Tijdens een eerste fase worden die gebruikers ook uitgenodigd om het platform zelf mee te helpen verbeteren.

Wie vanaf nu de webstek www.antwerpen.be opent, kan er kiezen tussen de site van de stad zoals die er tot nu toe uitzag of het nieuwe 'A-stad'. Tot begin september zullen beide portalen naast elkaar blijven bestaan. Wie 'A-stad' bezoekt, kan daar meteen suggesties achterlaten om er verbeteringen aan te brengen. Je kan er ook al een 'A-profiel' aanmaken, dat je bijvoorbeeld kan koppelen aan je elektronische identiteitskaart om bepaalde administratieve diensten vlotter te laten verlopen. De stad zal bovendien ook gerichte digitale communicatie voeren naar bewoners in verband met wegenwerken of vuilnisophaling in hun buurt.

Wie een eigen profiel heeft, zowel inwoners als niet-Antwerpenaren, kan aangeven welke thema's hij of zij interessant vindt en welke nieuwskanalen van de stad hij of zij wil volgen. Zo krijgt iedere geregistreerde gebruiker een erg gepersonaliseerde pagina te zien bij elk bezoek aan het portaal. Op een digitaal stadsplan zal je in een latere fase zelfs je favoriete restaurants of andere locaties kunnen aanduiden.

'A-stad' zal ook de website www.dna.be over in Antwerpen georganiseerde activiteiten en evenementen vervangen. Ook die zullen meer op maat van elke gebruiker worden meegegeven. Tot slot is er ook een 'babbelbox' waar Antwerpenaren aan elkaar vragen kunnen stellen of zoekertjes kunnen plaatsen. De stad hoopt op die manier een echte onlinegemeenschap te creëren.

Lees meer