2
reuters

Assange zit al sinds 2012 eenzaam vast in ambassade. Nu heeft hij het gezelschap van de 'Embassy Cat'

Julian Assange, de oprichter van de klokkenluiderwebsite WikiLeaks, zit al jaren vast in de Ecuadoriaanse ambassade in Londen. Een mens zou van minder kattig worden, maar daar heeft Assange iets op gevonden. Hij krijgt gezelschap van de 'Embassy Cat'. De poes heeft al een eigen Twitteraccount en zoals het een echte 'WikiLeakskat' betaamt, volgt ze enkele belangrijke instanties zoals het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en de Britse en Franse collega's.

Assange verblijft sinds juni 2012 in de ambassade van Ecuador in Londen. Als hij het gebouw verlaat, riskeert hij te worden opgepakt en te worden uitgeleverd aan Zweden vanwege een seksueel delict. Assange ontkent en vreest dat Zweden hem gewoon zal uitleveren aan de Verenigde Staten, die hem willen vervolgen voor het lekken van staatsgeheimen.  

Een hard en eenzaam leven van lange opsluiting, maar nu heeft Assange een maatje. Het waren zijn kinderen die hem het katje cadeau deden. Aan de foto's te zien, is de vriendschap nu al groot. De poes heeft nog geen naam. Een woordvoerder liet weten dat het publiek de naam mag kiezen.

2
reuters

Lees meer