Illustratiebeeld. Populaire Vlaamse TikTokkers.
RV Illustratiebeeld. Populaire Vlaamse TikTokkers.

Bijna 3 miljoen Belgen op TikTok

Door de lockdown heeft de videoapp TikTok haar fanbasis in België in een jaar tijd ver­drievoudigd tot bijna 3 miljoen gebruikers. De app voor muziek- en andere video’s van jongeren zag haar gebruikersstatistieken de voorbije tijd exploderen op het Europese continent. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Terwijl de reputatie van TikTok in de Verenigde Staten zwaar gehavend is, verleidt de Chinese videoapp nog altijd Europeanen. België is daar geen uitzondering op. Volgens de recentst gepubliceerde cijfers van zijn Chinese moederhuis ByteDance, die het Nederlands influenceragentschap Creator Network verspreidde, telde TikTok in augustus 2,7 miljoen gebruikers in ons land. Volgens onze informatie uit de sector staat de app op het punt de grens van 3 miljoen gebruikers in België te doorbreken.

De groei van het aantal gebruikers bij TikTok is duizelingwekkend. Een jaar geleden telde de app volgens officiële cijfers van ByteDance “maar” één miljoen gebruikers in België. In amper twaalf maanden kon het bedrijf dus bijna twee miljoen Belgen verleiden met zijn oneindige actualiteitslijn op basis van allerlei muziekvideo’s, uitdagingen en dansjes.

Lees ook:

Wat als TikTok in de VS verboden wordt? Voelen wij dat ook? Bekende Vlaamse TikTokkers over hun plan B (+)

Speel eens een Holocaust-slachtoffer: TikTok botst op zijn grenzen (+)

Ze had meer likes dan Beyoncé, nu houdt Annegien (20) haar foto’s voor zichzelf (+)

“Help, mijn kind heeft een gruwelijke video op TikTok gezien”, hoe pak je dat als ouder aan? Kinderpsychologe geeft concrete tips (+)

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Karel Flanders

    Al die video's moeten op servers staan die heel wat koeling nodig hebben en ze steken het dan op de ouderen dat het klimaat verandert.

  • Eddy Vermeulen

    François, ik ook, in de jaren 70 met onze brommers crossen op ons zelfgemaakte crossparcour.

Lees meer