REUTERS

Bitcoin blijft stijgen: nu al meer dan 8.000 dollar waard

De waardestijging van de digitale munteenheid bitcoin zet flink door. De cryptomunt was vanochtend voor het eerst in ongeveer 10 maanden meer dan 8.000 dollar (ongeveer 7.120 euro) waard.

Gisteren nog overschreed de munt de grens van 7.000 dollar. De bitcoin en andere cryptovaluta hebben al enige tijd de weg naar omhoog ingezet. Ten opzichte van een dieptepunt in december is sprake van een winst van meer dan 150 procent.

Het grootste deel van de winst werd sinds april op de borden gezet. Wel is de bitcoin nog altijd ver verwijderd van de recordhoogte van ruim 19.000 dollar (bijna 17.000 euro) van december 2017.

Vorige week waren digitale munteenheden nog in het nieuws door een 
hack bij cryptomuntenbeurs Binance. Daarbij werd voor 40 miljoen dollar aan bitcoins buitgemaakt. 

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Annie Vanweydeveldt

    Bitcoin, en vele andere altcoins zijn de toekomst. Alles wordt digitaal en decentraal. Immers hoe ga je de IOT (robots, zelfrijdende wagens, micropayments,...) aan elkaar laten betalen, niet met FIAT geld. Denk eens goed na mensen over de toekomst.

  • Tim Vandenbussche

    Een Oplichtingsmunt die ondertussen al veel mensen geld heeft opgeleverd en een mooie toekomst kan creëren voor mensen die verstaan wat het potentieel is. De sceptici mogen er ook zijn maar niet huilen als de volgende bankencrisis jullie kaalplukt. Spreiden en geloven in evolutie. De wereld gaat vooruit.

Lees meer