ANP XTRA

Bitcoin in vrije val door coronavrees

De bitcoin is vrijdag weer flink in waarde gedaald. Daarmee houdt de cryptomunt gelijke tred met de financiële markten. De vrees rond het coronavirus maakt beleggers in bitcoins nerveus.

De bitcoin was vrijdagochtend volgens Coinmarketcap, dat verschillende beurzen waarop de cryptomunt wordt verhandeld in de gaten houdt, net iets meer dan 5.000 dollar (ruim 4.400 euro) waard. Dat was een derde minder dan een dag eerder. Donderdag raakte de munt ruim een vijfde van zijn waarde kwijt. Voor de scherpe val van de voorbije dagen was de munt zo’n 8.000 dollar (iets meer dan 7.100 euro) waard.

De internationale markten worden de laatste tijd flink opgeschud door de economische gevolgen van het coronavirus, waaronder een scherpe daling van aandelenbeurzen over de hele wereld, een olieprijzenoorlog tussen Saudi-Arabië en Rusland en een inreisverbod in de Verenigde Staten voor mensen uit Europa. De onrust onder beleggers lijkt nu dus te zijn overgesprongen naar de ongereguleerde cryptovalutamarkt.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Elise Van Damme

    Het gaat gewoon mee me de beurs, die staan ook diep in het rood. Net als pensioenfondsen en zelfs goud is aan het dalen. Dus Jos, alles is relatief man.

  • Jos Verhaeg

    Wanneer begint men eindelijk eens te beseffen dat Bitcoin geld hetzelfde is als Monopoly geld. Het is alleen de hebberigheid van de mens die zulke toestanden mogelijk maakt en liefst geld verdienen zonder te werken.

Lees meer