3 Katherine Macpherson in een van de jurkjes die ze op eBay verkoopt.
eBay Katherine Macpherson in een van de jurkjes die ze op eBay verkoopt.

Deze vrouw wilde wat jurkjes op eBay verkopen, maar kreeg de meest shockerende berichtjes

Een jurkje aantrekken en er een foto van nemen voor je het op eBay plaatst om te verkopen, klinkt heel logisch toch? Kledij spreekt meer aan op een levend model, zo dacht de Britse Katherine Macpherson er ook over. Maar ze kreeg al snel spijt van haar foto's op de veilingsite, want tot haar grote verbazing kreeg ze dagelijks tientallen weerzinwekkende berichtjes van heetgebakerde mannen.

Katherine wilde enkele jurkjes van de hand doen. Dus trok ze de kledingstukken aan, trok ze er foto's van en zette ze op eBay. In plaats van interessante biedingen op haar stukken, kreeg ze iets helemaal anders: een stroom aan pikante berichtjes van tientallen mannen op de site.

Maar daar stopt de lijdensweg van deze 42-jarige vrouw uit het Britse Salisbury niet. Toen ze de mensen bij eBay contacteerde om iets te doen aan deze obscene antwoorden, kreeg ze het deksel op de neus.

3
eBay

eBay doet moeilijk
"Ik ontving verschillende naaktfoto's van één man, een andere zei dat hij mijn foto's zag toen hij een tractor wilde kopen. Ook doken er heel wat berichten in mijn mailbox op van mannen die specifiek naar vrouwenkleding op veilingsites zoeken in de hoop dat ze sexy beelden te zien krijgen. En eBay grijpt niet in bij dit soort gedrag. Ze maken het zelfs erg moeilijk om dit soort berichten te melden. Ik verkoop jurkjes en andere kleding en die zien er beter uit op een levend model. Andere surfers op eBay menen dat ik krijg waar ik om gevraagd heb, omdat ik mezelf als model gebruik. Ik schaam met niet voor mijn lichaam en ga me ook niet bedekken. Het zijn de anderen die zich maar moeten leren beheersen." 

Katherine gaat verder: "Een van de mannen stuurde me zelfs een foto van zijn penis op. Ik had hem geblokkeerd, maar op de een of andere manier kon hij mij daarna nog steeds berichtjes sturen. De mensen van eBay lieten me weten dat als ze nog meer klachten over hem kregen, zijn account geschrapt zou worden. 

Een woordvoerder van eBay heeft aan de Britse krant The Sun uitgelegd waarom ze weinig kunnen doen aan dit soort reacties: "We nemen dit zeer ernstig, en wanneer mensen lastig worden gevallen gaan we over tot actie. We zullen deze zaak onderzoeken."

3
eBay

53 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • José Gonzales

    Very Nice lady!

  • Anonymous

    Sjakie, anonymous zijn verschillende mensen die geen eigen nickname hebben, of waarvan de nickname niet goed doorkomt, want ook ik had een nickname gekozen maar meestal komt hij er niet op