Emotionele speech procureur VS: 'Spijt dat ik lid was van Ashley Madison'

De Amerikaanse openbaar aanklager Jeff Ashton heeft zondag in een emotionele speech zijn excuses aangeboden voor zijn lidmaatschap van de vreemdgangerswebsite Ashley Madison.

"Hoewel er geen wetten zijn gebroken, heb ik ongelofelijk slechte beslissingen genomen," zei Ashton tijdens zijn speech. Volgens de aanklager werd hij lid van de website uit nieuwsgierigheid en gebruikte hij zijn persoonlijke creditcard, maar heeft hij nooit iemand ontmoet of een afspraak gemaakt. Tijdens zijn speech was hij zijn emoties nauwelijks de baas. Hij vertelde veel spijt te hebben van de pijn die hij zijn vrouw en kinderen heeft aangedaan.

Ashton was in de afgelopen jaren betrokken bij een aantal grote rechtszaken. Op een vraag van een journalist antwoordde dat hij niet overweegt op te stappen. "Ik denk dat ik mezelf genoeg heb vernederd voor een weekend, morgen ga ik weer aan het werk."

Een moralistisch hackerscollectief maakte eerder deze maand de complete gebruikerslijst van de datingsite voor vreemdgangers openbaar. In België bleken ruim 13.000 mensen een account op de website te hebben.

Lees meer