REUTERS

Facebook introduceert berichtenapp Threads

Facebook heeft een nieuwe dienst ontwikkeld waarmee het de strijd met concurrent Snapchat verder opvoert. De techreus kondigde de komst van berichtenapp Threads aan. De dienst, die gekoppeld kan worden aan Instagram-functies, moet onder meer het delen van foto's en video's met vrienden eenvoudiger maken.

Via Threads kunnen gebruikers een status uploaden en beelden en video's delen met goede vrienden. Ook kunnen berichten en Stories worden gedeeld met 'Close Friends' van Instagram. Die dienst werd in november vorig jaar gelanceerd.

Threads maakt een constante, automatische uitwisseling van informatie tussen gebruikers en hun Instagram-lijst van “hechte vrienden” mogelijk. Als je “automatisch delen” inschakelt, zal Threads regelmatig je status updaten, door je vrienden te laten weten waar je je bevindt, aan welke snelheid je je verplaatst en meer. Daarnaast kunnen gebruikers hun status ook manueel updaten: die informatie verschijnt dan in de feed bij berichten.

De app verschijnt later vandaag voor zowel Apple- als Android-toestellen.

De lancering van de nieuwe app betekent slecht nieuws voor Snap, het moederbedrijf van Snapchat, dat mikt op soortgelijke foto- en berichtendiensten. Het aandeel Snap verloor vandaag stevig aan beurswaarde op Wall Street. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Koen Frankie

    weer een extra inbreuk op uw Privacy !!!

  • Jan vanderwallen

    Weer nieuwe spyware van Facebook. Neen, dank u.

Lees meer