REUTERS

Facebook verwijdert accounts van pro-Trump-netwerk in Roemenië

Facebook heeft een klein netwerk van accounts verwijderd die vanuit Roemenië opereren en president Trumps herverkiezingscampagne steunen met verhalen over de steun die hij krijgt vanuit conservatieve hoek, over Afro-Amerikanen, christenen en volgers van de QAnon-samenzweringstheorieën. Dat deelt het bedrijf vandaag zelf mee.

Veel van de 35 Facebook-accounts en 88 Instagram-accounts deden zich voor als Amerikaans en verscheidene accounts beheerden fanpagina’s van Trump. Dat is echter in strijd met de regels van het netwerk tegen “niet-authentiek gedrag”.

Het Roemeense netwerk had een beperkt bereik: slechts zo’n 1.600 accounts volgden de Facebook-pagina’s en 7.200 andere volgden de Instagram-accounts.

Instagram is eigendom van Facebook.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jonas van poucke

    facebook heeft geen recht zich in politiek te mengen en vrije meningsuiting te beteugelen. Wie niet tegen uitspraken kan moet maar niet luisteren. Zelf extreem rechts mag spreken zolang ze de wet niet breken.

  • Pierre Meert

    Topje van de ijsberg

Lees meer