Shutterstock

Facebook wil meer doen tegen zelfverminking en zelfmoord

Facebook-gebruikers mogen geen foto's meer uploaden waarop te zien is hoe mensen in hun eigen vel snijden. Op Instagram wordt het ook moeilijker gemaakt om zulke afbeeldingen op te zoeken. Dat moet voorkomen dat andere gebruikers ertoe overgaan om zichzelf te verminken. Ook berichten die eetstoornissen zouden kunnen aanwakkeren, worden strenger aangepakt.

Facebook heeft de maatregelen vandaag aangekondigd op de internationale dag ter voorkoming van zelfdoding. Het bedrijf wil ook meer doen om jongeren te helpen wanneer zij met zichzelf in de knoop zitten. "Een van de meest effectieve manieren om zelfmoord te voorkomen, is wanneer mensen horen van vrienden en familieleden die om hen geven, hebben deskundigen tegen ons gezegd", aldus Facebook.

Het bedrijf geeft twee wetenschappers toegang tot CrowdTangle, een dienst die alle berichten op Facebook monitort. Zij moeten uitzoeken "hoe informatie die op Facebook en Instagram wordt gedeeld, kan worden gebruikt om zelfmoorden beter te kunnen voorkomen". Het gaat onder meer over hoe mensen over zelfmoord schrijven.

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Johan Cremers

    Allemaal goed en wel maar dat ze eens onderzoeken waarom zoveel mensen zich ongelukkig voelen,de toekomst ziet er dan ook niet echt rooskleurig uit en men vreest dat het er niet veel beter op wordt .

Lees meer