2 "Beter kon de vakantie echt niet beginnen voor ons."
Kristof Vereecke "Beter kon de vakantie echt niet beginnen voor ons."

Gezin vindt gestolen auto terug dankzij Facebook: "Beste begin van skivakantie ooit"

Na zeventien dagen een verlossend telefoontje krijgen dat je gestolen Volkswagen Caddy Maxi terug gevonden is, het skiverlof van Dimitri De Ridder (38) en zijn gezin kon slechter starten. De auto van het gezin werd een kleine drie weken geleden gestolen voor hun woning in Zelzate. Dankzij een massaal gedeelde Facebookoproep werd de auto afgelopen weekend in Gent terug gevonden.

Een kleine drie weken geleden werd de Volkswagen Caddy van Dimitri De Ridder gestolen voor zijn huis in de Tunnellaan in Zelzate. "Door het overlijden van mijn schoonvader waren we een hele dag niet thuis geweest. Toen we 's avonds terug thuis kwamen, zagen we dat onze auto weg was", doet Dimitri nog eens het verhaal.

Sporenonderzoek

Plezant is anders, maar Dimitri De Ridder bleef niet bij de pakken zitten en deed meteen een oproep naar getuigen op Facebook. Het bericht werd op 14 dagen tijd meer dan 1.600 keer gedeeld. Met succes, zo werd de auto afgelopen weekend terug gevonden in Gent. "Een vrouw had de auto met mijn nummerplaat zien staan in Gent. Doordat ze het vreemd vond dat die auto daar al dagen stond, heeft ze de nummerplaat ingetikt op Google en zo is ze uiteindelijk op mijn Facebookbericht terecht gekomen". En zo kreeg Dimitri plots dat verlossende telefoontje van de Gentse politie.

"We waren net vertrokken op skiverlof. Beter kon de vakantie echt niet beginnen voor ons. Je moet weten dat we normaal altijd met de auto gaan skiën, maar dat we nu noodgedwongen met het vliegtuig moesten. Met vijf kinderen is dat niet altijd evident. Gelukkig hebben we binnenkort onze zevenzitter terug."

Eerst wil de Gentse politie nog een sporenonderzoek doen op de wagen. "Wie weet waarvoor hebben ze hem allemaal gebruikt? Nu goed, heel hard hoeven ze zich niet de haasten. Wij gaan eerst nog een beetje genieten van de sneeuw in Tirol. Nu we weten dat we straks onze Caddy terug hebben, is het dubbel genieten."

2
Kristof Vereecke

3 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Britt Tacq

    Skivakantie? Met 5 kinderen? Mijn kinderen moeten naar school.

  • Anonymous

    Wij kregen onze wagen na 14 dagen staling zone Brussel terug, we hadden na 1maand de moed opgegeven en nieuwe wagen aangeschaft we waren toch verzekerd . ze hadden brandblusser leeggespoten en er in gegeten radio eruit ... ma nooit takel of andere factuur gehad