ANP XTRA

Google Maps waarschuwt als taxichauffeur je probeert op te lichten

Taxichauffeurs die hun klanten trachten op te lichten, zijn maar beter op hun hoede: Google Maps test een nieuwe functie uit waarbij gebruikers een melding krijgen wanneer de voor de hand liggende route wordt genegeerd.

Het is een gekend wereldwijd probleem: malafide taxichauffeurs die onnodig een forse omweg maken om zo de ritprijs de hoogte in te duwen. Passagiers zoals toekomende toeristen zijn vaak niet vertrouwd met de afstanden in de vreemde stad. Ze ruiken geen onraad tot plots het veel te hoge eindbedrag verschijnt.

Als het van Google Maps afhangt, behoren zulke praktijken binnenkort tot het verleden. De nieuwe functie binnen Google Maps genaamd ‘Stay Safer’ geeft gebruikers automatisch een melding wanneer de taxi meer dan 500 meter van  het “logische” traject afwijkt. Door de melding wordt de gebruiker zich bewust van de mogelijke oplichting.

De functie wordt momenteel uitgetest in India, een land waar enkele verkrachtingszaken waarbij taxichauffeurs hun vrouwelijke klanten seksueel misbruikten tot grote ontzetting hebben geleid. Wanneer 'Stay Safer’ globaal wordt uitgerold, is nog niet bekend.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eric De landtsheer

    Als ik ergens nieuw aankom, heb ik taxi to airport allang besteld en met kaart betaald. Altijd wat duurder maar kom, de rest zoek ik wat rustig uit eens in hotel.

  • Benny Deridder

    Op voorhand de prijs afspreken, daar heeft google maps nog niet van gehoord ?

Lees meer