2 Sergey Brin (links) en Larry Page richtten in 1998 Google op en gaven sindsdien leiding aan het bedrijf.
AP Sergey Brin (links) en Larry Page richtten in 1998 Google op en gaven sindsdien leiding aan het bedrijf.

Google-oprichters Sergey Brin en Larry Page zetten stap terug bij Alphabet

De oprichters van Google Sergey Brin en Larry Page doen een stap terug bij moederbedrijf Alphabet, dat zij ook hebben opgericht. Page is de uitvoerend directeur van Alphabet Inc. en Brin de voorzitter. Sundar Pichai, de directeur van Google, wordt ook directeur bij Alphabet. 

Dat schrijven Page en Brin vandaag in het bericht ‘A letter from Larry and Sergey’. “Wij vinden het niet nodig dat er nog twee verschillende directeurs zijn voor Google en Alphabet”, aldus de oprichters van Google. 
Brin en Page blijven wel actief als bestuurslid en ze zijn grootaandeelhouder. “We hebben alle vertrouwen in Sundar. We zijn van plan regelmatig met hem te blijven praten.”

Het tweetal richtte Google in 1998 op en heeft sindsdien leiding gegeven aan het bedrijf. Pichai is sinds 2015 de directeur van Google.

2 Google-ceo Sundar Pichai komt nu aan het hoofd van moederbedrijf Alphabet te staan.
AP Google-ceo Sundar Pichai komt nu aan het hoofd van moederbedrijf Alphabet te staan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer