President Trump met de Saoedische koning Salman (midden) en de Egyptische president al-Sisi.
EPA President Trump met de Saoedische koning Salman (midden) en de Egyptische president al-Sisi.

Internet lacht zich een bult met foto's van 'schurk' Trump en gloeiende wereldbol

Eén video van Donald Trump, die zijn handen op een gloeiende wereldbol legt, samen met de Saoedische koning Salman. Meer had het internet niet nodig om zich een bult te lachen met hoe hard de Amerikaanse president er lijkt op een schurk uit een stripverhaal.

Trump onderneemt momenteel zijn eerste grote reis als president van de Verenigde Staten. Dit weekend bracht hij een bezoek aan Saoedi-Arabië, waar hij voor miljarden aan wapendeals sloot en een toespraak gaf over de islam. Stond ook op het programma: de inhuldiging van het nieuwe anti-extremismecentrum in Riyad.

Om het centrum, waar tweehonderd data-analisten de communicatie van extremisten zullen monitoren, te activeren, moesten Trump en de Saoedische koning hun handen op een gloeiende wereldbol leggen. Het gaf een vreemd beeld, zeker met de belichting die de gezichten van Trump en co. een ietwat griezelige glans gaven.

Twitter smulde ervan en zag al snel gelijkenissen met Hydra, de schurkorganisatie die naar werelddominantie streeft in het Marvel-universum.

Twitteraar Allison DeJong verwees dan weer naar een populair kaartspel, waarin onder meer de 'Chaos Orb' en de 'Hypnotische Orb' voorkomen. "Zijn we zeker met welke orb we hier te maken hebben?"

Een andere opmerzame Twittergebruiker verwees dan weer naar een Star Trek-aflevering uit 1968, waarin het lichaam van Captain Kirk onder de controle staat van metalen bollen.

Zelfs bij de alt-rightwebsite Breitbart News kon er een mopje af. De foto van 'schurk' Trump is er gemonteerd boven een beeld van Star Wars-regisseur George Lucas, die antwoordt op de kritiek op proloog The Phantom Menace: "Ik ben misschien op een paar plaatsen te ver gegaan."

Anderen proberen het toch rooskleuriger te zien...

Lees meer