Je bent wat je deelt

Sociaalnetwerksites genre Facebook, Twitter en Instagram beïnvloeden ons dagelijkse leven steeds meer en meer. Een koffie onderweg naar het werk kan niet meer zonder in te checken via Foursquare of een foto op Instagram. We denken steeds meer in functie van een Tweet of statusupdate. In een ludiek filmpje laat sociaalnetwerksite State zien hoe social media je leven 'overnemen'.

De sociaalnetwerksite State drukt ons met de neus op de feiten over ons gebruik van social media. Zo zegt een man in het filmpje: "Ik wil iets posten over mijn koffie, maar ik weet niet hoe ik het grappig kan maken". We voelen ons meer en meer genoodzaakt om de meest absurde dingen met de wereld te delen. Een hele resem mannen en vrouwen posten of tweeten over hun dagelijkse leven in de video om zo veel mogelijk interactie te krijgen. Terwijl een jonge vrouw zich afvraagt of er wel iemand is die haar post zal lezen.

Het filmpje wil social media gebruikers aanzetten om State te gebruiken. State is een netwerk waar mensen elkaars opinie kunnen lezen en met elkaar in dialoog gaan zonder volgers of likes. Zonder likes of volgers valt de prestatiedrang weg die bijvoorbeeld op Facebook leeft.

Lees meer