2
EPA

Metalheads zijn de koningen van Spotify

Metalheads zijn de trouwste fans ter wereld, zo blijkt. Een onderzoek van Spotify toonde aan dat metalbands kunnen rekenen op de trouwste fans. Metal liet pop, folk en country ver achter zich. Hoe komt het dat metalheads zo toegewijd zijn?

Spotify berekende de trouw van fans door na te gaan hoe vaak luisteraars terugkeren naar de belangrijkste groepen binnen een genre. Metalbands Metallica, Slayer, Judas Priest, Iron Maiden, Sepultura, Pantera, Cradle of Filth en Anthrax golden als maatstaf voor de metalfans.

Metalfans keerden veruit het meest naar dezelfde bands terug en lieten andere genres links liggen. Hoewel metal absolute gloriedagen kende in de jaren '80 en '90, kan het genre nog altijd op een gigantische hoeveelheid fans rekenen, ook al luistert de gemiddelde gebruiker vandaag vooral naar artiesten als John Legend en Taylor Swift.

Heavy metalfans zijn verspreid over de hele wereld en metalfestivals duiken overal op: Quebec, Servië, de Verenigde Arabische Emiraten en uiteraard Graspop in Dessel trekken jaarlijks honderdduizenden fans.

Metalheads zijn bovendien bereid heel wat geld neer te tellen voor hun favoriete bands. Metal pikt zijn graantje mee van de heropleving van vinyl en ook premium albumpakketten met T-shirts en andere gadgets zijn erg populair. Metal is een gigantische business geworden en Spotify surft graag maar al te graag mee op die golf.

2
Spotify

Lees meer