Illustratiefoto.
reuters Illustratiefoto.

Mozilla kondigt betalend abonnement voor Firefox aan

Mozilla brengt in oktober Firefox Premium uit, een betaalde dienst voor Firefox-gebruikers die onder meer internetopslag en VPN-ondersteuning omvat. Er zou ook een gratis variant van Firefox Premium verschijnen met een aantal beperkingen.

Mozilla-CEO Chris Beard heeft de komst van Firefox Premium bevestigd in een gesprek met het Duitse magazine T3N. De nieuwe dienst moet in de herfst van start gaan, waarbij volgens Beard gemikt wordt op de maand oktober. De CEO benadrukt dat gebruikers straks geen geld moeten gaan betalen voor functies die vandaag gratis zijn. 

Het betaalde abonnement zal dus uitsluitend bijkomende functies omvatten, zoals internetopslag en VPN-ondersteuning, maar nadere details daarover zijn nog niet bekend. Volgens komt er ook een gratis versie van Firefox Premium, met een beperkte hoeveelheid cloudopslag en minder bandbreedte voor de VPN-dienst.

Firefox heeft op desktopcomputers momenteel een marktaandeel van zo’n 10 procent. Het aandeel van Google-browser Chrome bedraagt wereldwijd 67 procent.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Anne Onsia

    Firefox is niet bruikbaar in bedrijfsomgevingen. Het ondersteunt nl standaard geen interne domein-certificaten. In een intranet-SSL-wereld is het dus compleet nutteloos.

Lees meer