Nieuw Project X-feestje aangekondigd op Facebook

Op Facebook wordt een nieuwe Project X-feestje aangekondigd en dat voor de 21ste verjaardag van Merthe. Het Nederlandse meisje haalde twee jaar terug het nieuws toen ze toevallig iedereen op haar Facebookpagina thuis uitnodigde voor haar verjaardagsfeestje. De gevolgen waren niet te overzien. Haren werd overspoeld door 'feestneuzen' én hooligans met vernielingen, plunderingen en vechtpartijen tot gevolg, schrijft Spits Nieuws.

Op 21 september 2012 vierde de toen 16-jarige Merthe haar verjaardag. Het Nederlandse meisje had haar verjaardag aangekondigd met een evenement op Facebook. Ze was vergeten aan te vinken dat het feest alleen voor vrienden bedoeld was en zo trokken duizenden tieners maar ook relschoppers naar het dorpje. Het mondde uit in een nacht vol vernielingen, plunderingen en vechtpartijen. In totaal werd voor 400.000 euro schade aangericht.

Merthe wordt over drie jaar 21 en om dat te vieren is er alvast een nieuw evenement aangemaakt voor een nieuw Project X Haren. Er zijn al bijna 1.500 mensen uitgenodigd.

Lees meer