Heleen (20) filmt zichzelf terwijl ze studeert en zendt het live uit op YouTube. Ze heeft ondertussen zo'n 21.000 volgers.
Screenshot YouTube Heleen (20) filmt zichzelf terwijl ze studeert en zendt het live uit op YouTube. Ze heeft ondertussen zo'n 21.000 volgers.

Nieuwe trend onder studenten: YouTubers zien studeren

21.000, zoveel volgers heeft de Vlaamse Heleen (20) op haar YouTube-kanaal ondertussen. Wat ze doet? Een livestream uitzenden terwijl ze studeert. Zien studeren, doet studeren blijkbaar, want het is ondertussen een trend geworden onder studenten. 

"Study Vibes" heet het kanaal van Heleen. Ze filmt zichzelf terwijl ze studeert, ze houdt haar volgers op de hoogte van haar studieplanning en motiveert zo andere studenten. Wanneer het tijd is voor een pauze, gaat een alarm af en de chatbox van YouTube open. Een moment om elkaar extra aan te moedigen. Wanneer een nieuwe studiesessie begint, sluit de chatbox, om elkaar niet af te leiden. 

Heleen, die ingenieurswetenschappen studeert in Antwerpen, trekt studerende kijkers van over de hele wereld. Ook in Nederland helpt ze de studenten motiveren. Aan NOS vertelt ze dat ze met haar kanaal is begonnen in 2015 om haar uitstelgedrag onder controle te krijgen. "De camera zorgde ervoor dat ik moest blijven zitten", zegt ze tegen de omroep. Dat ze nu niet enkel zichzelf, maar ook anderen motiveert om te studeren, vindt ze fantastisch. 

Heleen is trouwens niet de enige. Er bestaan honderden gelijkaardige YouTube-kanalen van studenten over de hele wereld die elkaar op deze manier door de examens helpen. 

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Juliette Francois

    Ga ik ook doen, terwijl ik werk dan. In de hoop om de vrijwillige doppers van gedachten doen te veranderen...

  • PAUL MEUL

    Het zou stukken beter zijn om die computer af te sluiten en zich te concentreren op wat ze wel moeten doen: studeren.

Lees meer