Facebook

Schokkend: filmpje toont hoe Amerikaans meisje tranen van geluk weent als ze eerste Beretta krijgt

Het bekende wapenbedrijf Beretta ligt onder vuur voor een schokkend filmpje dat het deelde op zijn Facebookpagina. Daarop is te zien hoe een klein meisje haar eerste geweer cadeau krijgt en tranen van geluk weent. Het filmpje werd een week geleden gepost en al 4,5 miljoen keer bekeken. De meer dan 8.000 commentaren zijn echter quasi unaniem vernietigend.

"O mijn God, dit is ongelofelijk", gilt het meisje dolgelukkig als ze het karton heeft weggetrokken. "Oh, ik kan niet ademen. Dankjewel." Waarop ze in huilen uitbarst. Op de vraag waarom ze weent, antwoordt ze alleen nog "Je kan het niet begrijpen."

Beretta postte het filmpje met de commentaar: "Presley en haar nieuwe Beretta. Ze opent de doos en haar reactie zal je doen huilen."

Ontsteld
En huilen is wat de kijkers deden, maar dan wel om een heel andere reden. De commentaren waren ronduit ontsteld. "Dit is verschrikkelijk", klinkt het onder meer. "Kinderen zouden moeten wenen voor puppy's of een nieuw spelletje, maar niet voor een geweer."

"Dit is een schande. Wapens voor kinderen? Ik begrijp nu hoe Trump verkozen kon worden", fulmineert iemand anders. En: "Wat een walgelijk geschenk voor een kind. Ik hoopte tot op het einde dat het een gitaar was, een keyboard of een snowboard. Om het even. Maar je hebt gelijk: wie wil zijn tijd verdoen met het leren van iets slims aan kinderen als je hen ook wapens kan geven en hen kan leren hoe je iemand moeten doden. Amerika is zo een geweldig land. Voorbestemd voor vernietiging."

Neerschieten
Anderen zijn dan weer gelaten: "Dat is Amerika. Een plaats waar je geen alcohol of sigaretten kan kopen als je geen 21 bent, maar wel makkelijk aan je eigen wapen komt." En sommigen stellen het zelfs nog scherper. "Als dit kind 28 klasgenootjes, 12 leraren en 6 agenten zal neerschieten, zal iedereen zeggen: 'O mijn God, wat een tragedie, hoe kan zoiets gebeuren, we snappen er niets van.'"

Beretta zelf reageerde nog niet op de commentaren. Het enige wat nog bij de foto werd gepost, was: "Herinneringen maken start met het moment wanneer je je eerste 686 opent. Een aangrijpende video van Presley's ouders toont het emotionele moment dat ze beseft dat ze eindelijk haar eigen 686 Silver Pigeon heeft. Dat is wat we #BerettaJoy noemen."

Lees meer