Spionnen hacken ook Economische Zaken

Na de Belgische diplomatie blijken nu ook de computersystemen van de FOD Economie te zijn gehackt. Dat vernamen De Tijd en L'Echo in veiligheidskringen en wordt bevestigd door minister van Economie Johan Vande Lanotte (sp.a). Het federaal parket heeft een onderzoek geopend.

Dat onderzoek loopt nog, maar nu al is duidelijk dat opnieuw sprake is van een hoogst complex spionagevirus dat waarschijnlijk van een inlichtingendienst komt.

Bij het kabinet van Vande Lanotte bevestigen ze het nieuws. "Begin dit jaar is er inderdaad een hacking geweest bij de federale overheidsdienst Economie. Onmiddellijk is al het nodige gedaan om in te grijpen. En er is ook meteen een klacht ingediend bij het parket", klinkt het.

Het federaal parket opende in januari 2014 een onderzoek naar de hacking van het computersysteem van de FOD Economie. Dat meldt het federaal parket in een reactie op de berichtgeving. Meer informatie over het verloop of de resultaten van dat onderzoek wil het federaal parket voorlopig niet kwijt.

Lees meer