EPA

Spotify is gehackt, maar amper één gebruiker heeft er last van

Een hacker is erin geslaagd zich toegang te verschaffen tot de systemen en interne data van Spotify. Dat heeft CTO Oskar Stål van het bedrijf laten weten in een blogpost.

Het bedrijf is meteen een onderzoek gestart. Daaruit blijkt dat tot nu toe slechts één gebruiker geviseerd werd en dat de indringer er niet in slaagde zijn paswoord of betalingsgegevens te stelen.

Ruim 40 miljoen mensen maken gebruik van de muziekstreamingdienst. Volgens Spotify is er voor hen geen verhoogd risico na het incident. Toch neemt het bedrijf voorzorgsmaatregelen.

Android
Sommige gebruikers zullen de komende dagen automatisch uitgelogd worden, waarna ze hun logingegevens opnieuw moeten invoeren. Het bedrijf raadt Android-luisteraars aan zo snel mogelijk de jongste update van de app te installeren. Gebruikers van iOS- en Windows-smartphones moeten geen speciale actie ondernemen.

Oskar Stål laat tot slot weten dat Spotify maatregelen treft om de beveiligingssystemen te versterken.

Het Zweedse bedrijf liet een week geleden in een persbericht weten dat het de grens van 10 miljoen betalende gebruikers overschreden heeft. Spotify is aanwezig op 56 markten en telt ruim 40 miljoen actieve gebruikers.

Lees meer