Tieners filmen live op Facebook hoe ze jongen met beperking folteren en anti-Trump slogans roepen

De politie in Chicago heeft twee mannen en twee vrouwen opgepakt die een man een half uur lang hebben mishandeld en de beelden daarvan rechtstreeks uitzonden via Facebook Live. Intussen riepen ze racistische dingen naar hem en anti-Trumpslogans.

Op de video - die werd gepost door Brittany Herring - is een vastgebonden man te zien, die in de hoek van een kamer ligt, zijn mond afgeplakt met tape. Zijn belagers - waarvan wordt vermoed dat ze 18 jaar zijn - verminken zijn hoofdhuid met een mes, slaan en schoppen hem, snijden in zijn kleren en laten sigarettenas op hem vallen. Ondertussen roepen ze leuzen als "fuck Donald Trump" en "fuck white people" tegen de jongen.

Ziekmakend

Volgens de politie is het slachtoffer een 18-jarige hulpbehoevende jongen. De politie trof hem "in shock" aan op straat in Chicago. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht. "Het is ziekmakend", zei hoofdcommissaris Eddie Johnson van de politie van Chicago op een persconferentie. "Je vraagt je af wat zulke individuen ertoe brengt iemand zoiets aan te doen."

"Ik zit al 28 jaar in het vak en ik heb dingen gezien die niemand zou hoeven zien, maar het verbaast me dat het nog steeds erger kan", aldus Johnson. Volgens de politie is het slachtoffer een bekende van een van de aanvallers en zou hij bijna 48 uur zijn vastgehouden, zo schrijft de BBC.

Hoofdcommissaris Eddie Johnson.
AP Hoofdcommissaris Eddie Johnson.

Lees meer