3
REUTERS

Uw vrienden gaan u labelen op Facebook

'Vrolijke Frans', 'dromer', 'koppige steenezel': wat zou dat geven als uw vrienden een label op u mogen plakken? Facebook vraagt het zich nu ook af. Het sociale netwerk test momenteel een LinkedIn-achtige functie uit waarbij anderen beschrijvende labels aan uw profiel mogen toevoegen.

Wie ooit het professionele netwerk LinkedIn gebruikte, weet waar Facebook op doelt. Het gaat om een soort labeltjes die andere gebruikers op u kunnen plakken, veelal om uw online cv te spekken en af en toe als grap onder collega's (tenzij u echt 'bergbespringen' als een serieuze professionele vaardigheid wilt aanvaarden natuurlijk).

3
linkedin

Op uw Facebookprofiel zouden op termijn ook van dergelijke omschrijvingen of 'profieltags' kunnen worden toegevoegd, door uzelf of door een vriend. Geen paniek, die labels staan niet direct voor iedereen te blinken op het wereldwijde web. Dus als iemand u tagt als 'protput' zal u de kans krijgen dat eerst goed te keuren, te negeren of af te wijzen, zo bericht The Verge. Anderen kunnen de publieke labels ook liken (en daarmee naar boven stemmen).

Doel is om "je identiteit te uiten op een meer informele manier", zo vertelt een woordvoerder van Facebook aan The Next Web. "We denken dat vrienden ook een uniek perspectief kunnen toevoegen aan wie je bent en wat jou speciaal maakt, zonder dat je er zelf aan denkt om dat in je profiel te zetten."

Momenteel test Facebook de functie uit in Nieuw-Zeeland. Het bedrijf weet nog niet of, laat staan wanneer, de labels wereldwijd beschikbaar worden.

Als iemand u tagt als 'protput' zal u de kans krijgen dat eerst goed te keuren, te negeren of af te wijzen

3
facebook

Lees meer