Het duim-icoon aan het hoofdkantoor van Facebook in 1 Hacker Way, Menlo Park nabij San Francisco.
epa Het duim-icoon aan het hoofdkantoor van Facebook in 1 Hacker Way, Menlo Park nabij San Francisco.

Verdwijnen de likes onder berichten op Facebook?

Onder berichten op Facebook zijn straks misschien geen likes meer te vinden. Volgens technieuwssite TechCrunch overweegt Facebook om te testen met het verbergen van likes. Dat moet voorkomen dat mensen meer bezig zijn met het aantal omhooggestoken duimpjes dat ze krijgen dan met wat ze posten. 

Het moet ook voorkomen dat ze jaloers worden op mensen met meer likes. Als ze zich zo voelen, is de volgende stap namelijk dat ze Facebook verlaten.

Facebook laat aan TechCrunch weten dat het overweegt om de likes weg te halen, maar dat de proef nog niet is ingevoerd. Facebook-dochter Instagram doet al zo'n proef. Gebruikers in zeven landen, waaronder Australië, Canada, Italië en Japan, kunnen niet meer zien hoeveel likes een foto heeft gekregen. De gebruiker die een foto heeft geplaatst, is de enige die kan zien hoeveel likes de foto heeft gekregen.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Valentin Valmont

    De zelfbenoemde influencers zullen dit niet 'liken'.

  • Wesley Kenis

    Gewoon afvoeren die asociale media. "Zet alles maar op FB...dan hebben wij meer tijd voor onszelf want we weten toch alles al dus waarom nog langskomen"....

Lees meer