Vine

Vine breidt ervaring uit, wij zochten de leukste op

Vine, de sociaalnetwerksite waar filmpjes van zes seconden gedeeld kunnen worden, kon via de computer oorspronkelijk enkel gebruikt worden om te streamen of individuele profielen te bekijken. Daar wordt vanaf nu verandering in gebracht. Met een desktopversie die meer wegheeft van Youtube, breidt Vine de toepassingen van de mobiele applicatie uit naar het grote(re) scherm.

Door deze aanpassing wordt het dus mogelijk op via de pc te navigeren in de databank van filmpjes en zijn de ontdekkingsmogelijkheden eindeloos. Verder wordt ook alle inhoud voortaan toegankelijk voor iedereen, zonder dat een login of specifieke URL vereist is.  

Gebruikers hoeven dus niet langer ingelogd te zijn om de verschillende kanalen en populaire filmpjes te bekijken. Alle secties van de applicatie worden overgeheveld naar de pc-versie en door simpelweg naar Vine.co te surfen heeft iedereen voortaan alle inhoud binnen handbereik, inclusief tv-modus.

Toekomst
Vine lijkt met deze zet resoluut een andere weg in te slaan dan Instagram, dat nog steeds focust op het mobiele gebruik. Op een bepaalde manier groeit Vine zo toe naar waar Youtube voor staat en combineert het de korte video's die via de smartphone gemaakt worden met het comfort van de desktop.  

De toekomst van Vine binnen Twitter blijft voor website TechCrunch voorlopig onbekend. Sinds de lancering van meer dan een jaar geleden, hebben twee van de bedenkers het bedrijf verlaten, maar dat blijkt voorlopig geen effect te hebben op het aantal gebruikers.  

Dat sociaalnetwerksites voor het delen van filmpjes nog steeds minder populair zijn dan het delen van foto's wordt verder (deels) verklaard doordat filmpjes gewoon meer creativiteit, talent en toewijding vergen. Net zoals Twitter, probeert Vine kwaliteit te forceren door te limiteren.

Voor de gelegenheid zetten we enkele van de beste Vine-filmpjes op een rij:

Lees meer