3 Huawei
AFP Huawei

Exclusief voor abonnees

VS roept op Chinese smartphones van Huawei te boycotten: cyberrisico of pure bangmakerij?

Amerika roept bondgenoten op tot boycot ‘cyberonveilige’ Chinese smartphonebouwer

Bespioneren de Chinezen ons via hun populaire Huawei-smartphones? Amerika vreest van wel, en roept haar bondgenoten op tot een boycot van de op Samsung na grootste smartphonebouwer. Maar lopen we écht wel zo’n cyberrisico met de Chinese telefoon? Experts nuanceren. “Ik vraag Staatsveiligheid toch de zaak op te volgen”, reageert staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • dirk belis

    Dikke zever van de VS weeral en Trumpie,De grootste spionage is op google,facebook etc.....Zuiver alleen omdat de chinezen beter dan de VS aan het worden is in technologie en zeker ! in AI en 5G.

  • dirk belis

    Noem 1 risico wat Google,Fb,Apple enz.... Nu al niet doet!. Juist ! Is er niet!. Chinese technologie en verkoop gaat de Amerikaanse voorbijsteken en dat willen ze natuurlijk niet he!

Lees meer