Facebook

Waarom Facebook nu ook met een bloem-button op de proppen komt

Na het duimpje omhoog en het hartje kan reageren op Facebook nu ook (tijdelijk) met een bloemetje

Speciaal ter ere van Moederdag kwam Facebook vorige week met een nieuwe button op de proppen: reageren op een post kan er nu (tijdelijk) met een bloemetje. Maar waar dient dat bloemetje dan voor?

Wie zijn moeder afgelopen zondag niet in levende lijve kon bedanken voor bewezen diensten met een bosje bloemen, kon die plicht dit jaar ook digitaal vervullen. Speciaal voor de gelegenheid ontwikkelde Facebook immers een nieuwe button: die van het bloemetje.

Het bloemetje komt er als een toevoeging aan het arsenaal van emoji's waarmee facebook een paar maanden geleden al zijn gewone vind-ik-leuk-duim verving. Net als achter die uitbreiding, zitten achter de bloem-button misschien toch meer 'economische motieven' verborgen, dan we op het eerste gezicht zouden vermoeden.

"Om Moederdag te vieren testen we hoe de mogelijkheid om een post met een bloemetje achter te laten, aanslaat bij bepaalde groepen in de markt", liet Facebook in een statement weten.

Mogelijk hoopt de sociaalnetwerksite dat de jongste generatie volwassenen inmiddels zo digitaal geworden is, dat ook het 'speciaal in de kijker plaatsen' van een geliefd persoon voortaan gewoon van achter de computer kan gebeuren. Of die ideeën wel met elkaar verenigbaar zijn, zal nog moeten blijken. Of je moeder effectief blij is met zo'n digitaal bloemetje ook.

Lees meer