REUTERS

YouTube betaalt recordboete van 155 miljoen voor verzamelen van privédata van kinderen

Google betaalt een bedrag van 170 miljoen dollar, omgerekend bijna 155 miljoen euro, om een privacyzaak rond dochter YouTube te schikken. De videodienst verzamelde persoonlijke gegevens van kinderen, zonder dat hun ouders daar toestemming voor hadden gegeven.

De Amerikaanse marktwaakhond, de Federal Trade Commission (FTC), maakte de hoogte van de schikking vandaag bekend. Google en YouTube betalen 136 miljoen dollar aan de FTC en 34 miljoen dollar aan het ministerie van Justitie van de staat New York. Het is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor het schenden van de privacy van kinderen, zegt de FTC.

Google volgde de kinderen met cookies, niet alleen op YouTube, maar ook daarbuiten. Het bedrijf kreeg zo veel informatie, waarmee de kinderen gericht advertenties te zien kregen.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick Verbelen

    De meesten onder ons beseffen maar half wat Google bijhoud, onlangs val ik op een pagina, daarin stonden alle you tube clips die ik de voorbije 2 jaar had gekeken.

  • Paul Philippaerts

    Dat is inde grote buidel tasten. Ja vermits ze geen belastingen betalen kunnen ze dat ook niet aftrekken natuurlijk.

Lees meer