ANP

YouTube maakt offline kijken mogelijk (maar helaas niet overal)

YouTube maakt het in enkele landen mogelijk om filmpjes ook offline te bekijken. Voorlopig zal dat enkel mogelijk zijn in India, Indonesië en de Filipijnen, zo heeft het bedrijf aangekondigd.

YouTube-gebruikers in India, Indonesië en de Filipijnen kunnen voortaan een selectie video's downloaden en die 48 uur lang offline bekijken. Dat heeft YouTube aangekondigd. De mogelijkheid wordt als eerste in die landen aangeboden omdat dataconnecties er minder vanzelfsprekend zijn dan in andere landen. "Door deze populaire video's offline beschikbaar te maken, helpt dat mensen om de uitdagingen van dataconnectie, surfsnelheid en kostprijs te omzeilen zodat ze kunnen genieten van een vlotte en buffervrije versie van hun favoriete content", aldus Google, dat eigenaar is van YouTube.

Hoewel het offline bekijken van video's ook in de rest van de wereld succes zou hebben, rept Google voorlopig met geen woord over een wereldwijde uitrol. Bovendien is het offline bekijken van filmpjes al mogelijk binnen de nieuwe, betalende versie van YouTube, waardoor de kans klein is dat het snel gratis mogelijk zal worden in andere landen.

Lees meer