YouTube-ster (13) overlijdt onverwacht: "We werden verliefd op zijn prachtige ziel"

Een dag voor zijn dood nam de dertienjarige Caleb Logan Bratayley een camera in zijn hand en filmde. Het zou zijn laatste clip worden. Vorige donderdag, vierentwintig uur later, overleed de jongen onverwacht. De YouTube-community is in rouw.

Een foto die is geplaatst door Annie Hayley Caleb Bratayley (@officiallybratayley) op

Over de doodsoorzaak is niets geweten. Zijn familie verklaarde dat Caleb een natuurlijke dood is gestorven. "Het gemis is niet te beschrijven", klonk het op Instagram. "Zijn ongemeen grappige, liefdevolle en prachtige ziel liet ons allemaal verliefd op hem worden, als YouTuber en als vriend."

Miljard views
In de filmpjes die de familie Bratayley dagelijks online plaatste, speelde Caleb als zoon des huizes sinds 2010 een belangrijke rol naast zijn twee zusjes Annie en Hayley. Het gezin had ontzettend veel fans. Zo kreeg het best bekeken filmpje 22 miljoen views, voor het hele kanaal waren er dat meer dan een miljard.

Toekomst
In het laatste filmpje voor zijn dood vroeg Caleb zich onder meer af wat hij zijn toekomstige ik zou vragen. Op het einde van de video zei hij: "Tot morgen." Zover kwam het helaas niet. De tiener zal zijn toekomstige ik nooit leren kennen.

Eerbetoon
Om hun zoon te eren, plaatste de familie een video van 21 minuten online met fragmenten uit het veel te korte leven van Caleb.

Lees meer