2
Google

Zo helpt Google u de perfecte plek te vinden voor uw zonnepanelen

De nieuwste toepassing uit Mountain View heet Project Sunroof en helpt om de beste locatie voor uw zonnepanelen te kiezen. Handige tool voor wie op het punt staat te verhuizen of al langer twijfelt om zonnepanelen te plaatsen.

Uit zoekresultaten blijkt dat heel wat surfers een waslijst aan vragen heeft over de installatie van zonnepanelen. Google-engineer Carl Elkin komt nu over de brug met een oplossing voor hen. Project Sunroof bepaalt op basis van de locatie de perfecte plek voor uw zonnepanelen, en niet onbelangrijk: wat u daarmee kan uitsparen.

Door data te combineren uit Google Maps en Google Earth kon Elkin een gebruiksvriendelijke tool op punt zetten. Net zoals in Google Maps zoekt u naar het adres, waarop de dienst in een handomdraai alle relevante informatie uit de mouw schudt. 

Besparen
Project Sunroof - dat voorlopig enkel in San Fransisco en Boston beschikbaar is - verzamelt alle data en kan meteen weergeven hoeveel uren zon er per jaar neerstrijken op het dak. De tool berekent tegelijkertijd de besparingen en verschillen met de huidige energiefactuur. Handig om de investering af te wegen.

Naast de informatie uit Google Earth gebruiken ze ook de kilmaatdata die kunnen bepalen of uw huis wel of niet geschikt is voor zonnepanelen. Google plant om de dienst binnenkort uit te breiden naar alle steden in de Verenigde Staten en waarschijnlijk op termijn de hele wereld. 

2
Google

Lees meer