Nancy Pelosi.
AP Nancy Pelosi.

Zuckerberg biedt excuses aan voor video van ‘dronken’ Pelosi

Mark Zuckerberg heeft zijn excuses aangeboden voor een gemanipuleerde video van de Democratische leider Nancy Pelosi. In het filmpje, dat in mei viraal ging in de VS, leek het door de vertraging alsof Pelosi dronken was.

Pelosi, leider van de Democrate in het Huis van Afgevaardigden, was woedend over het filmpje. Ze uitte kritiek op Facebook, toen bleek dat de video online zou blijven staan.

Videoplatform YouTube haalde de video offline, maar Facebook weigerde dit. Zuckberg zei tijdens een conferentie in Colorado dat zijn bedrijf dat wel had moeten doen. Volgens de topman is Facebook bezig met het ontwikkelen van technologie rondom gemanipuleerde video's.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Fons Casteels

    Wie een paar relevante trefwoorden op YouTube inbrengt, vindt tientallen filmpjes met een dronken Pelosi, vaak met publiek erbij. Het is niet omdat één filmpje gemanipuleerd werd, dat ze dat allemaal zijn.

  • Jos verelst

    De morele standaarden van Zuckerberg zijn zoals steeds ver te zoeken.

Lees meer