2 Uber-CEO Dara Khosrowshahi.
AFP Uber-CEO Dara Khosrowshahi.

Kleiner verlies verwacht voor taxi-app Uber

Uber verwacht dit jaar een kleiner verlies te lijden dan waar het bedrijf achter de taxi-app eerder rekening mee hield. Het Amerikaanse bedrijf had in het derde kwartaal meer gebruikers en legde meer ritjes af. Dat leverde ook meer omzet op.

Uber-topman Dara Khosrowshahi verwacht dat de omzetgroei in het vierde kwartaal versnelt. In die periode verwacht hij bovendien dat het Uber beter lukt om de kosten te beheersen. Daarom verlaagde Uber de verwachting voor het operationele jaarverlies tot tussen de 2,8 en 2,9 miljard dollar. Dat was eerder nog 250 miljoen dollar meer.

Het aantal maandelijks actieve gebruikers ging in de afgelopen periode met meer dan een kwart omhoog tot 103 miljoen en het aantal ritjes steeg met haast een derde tot 1,8 miljard. Dat leverde een omzet op van 3,8 miljard dollar ten opzichte van 2,9 miljard dollar een jaar eerder. Het operationeel verlies (ebitda) steeg met ruim een kwart tot 585 miljoen dollar.

De stijging van de inkomsten van maaltijdbezorgdienst Uber Eats van 73 procent op jaarbasis was lager dan verwacht. Analisten zien daarin het bewijs dat de toegenomen concurrentie van bedrijven als Takeaway.com, Delivery Hero en Just Eat een rem zet op de groei van Uber. Khosrowshahi ziet echter vooruitgang bij zijn bedrijf. Hij sprak het doel uit dat Uber in 2021 een operationele winst in de boeken kan zetten.

2
REUTERS

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Luc Deville

    Hoera! Hoera! Hoera! We maken slechts 2,8 miljard verlies.

Lees meer