Google

Man, vrouw, persoon: Google komt met geslachtsloze emoji

Google komt in de loop van het jaar met nieuwe emoji's. Naast de afbeeldingen van mannen en vrouwen komen er ook varianten voor 'personen'. Daaraan is niet duidelijk te zien of het een man of een vrouw is.

Google heeft de nieuwe emoji's voorgelegd aan het Unicode Consortium, een samenwerkingsverband van grote techbedrijven dat over emoji's gaat.

Onder meer de emoji's van een agent, een zombie, een bouwvakker en een facepalm zouden de derde, geslachtsloze variant moeten krijgen. Google hoopt dat andere techbedrijven meedoen.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nathan Haaren

    ze hadden gewoon van begin af aan alle emojis neutraal moeten houden, wat voor nut heeft het te kunnen/moeten kiezen tussen een mannelijke of vrouwelijke agent, als je die agent emoji al nodig hebt in ieder geval, ik heb deze nog nooit gebruikt

  • Josse Vos

    KUL ! Fysisch bestaat er enkel man en vrouw. Dag volstaat (punt).

Lees meer