“Eigen besturingssysteem Huawei verschijnt in oktober op eerste telefoons”

Huawei-telefoons die uitkomen met een eigen besturingssysteem in plaats van Android verschijnen dit najaar in China, claimt een bekende analist. Later zullen telefoons met het besturingssysteem van Huawei ook in andere landen verschijnen.

Het besturingssysteem zou Hongmeng gaan heten in China, terwijl het in Europa wellicht de naam Ark OS krijgt. Eerst zal het besturingssysteem verschijnen op de goedkopere Huawei-modellen op de Chinese markt, meldt CNMO op basis van informatie van analist Ming-Chi Kuo. Die laatste doet vaak juiste voorspellingen over Apple. 

In een later stadium zal Ark OS verschijnen op steeds meer duurdere modellen en in steeds meer landen. Dat gebeurt alleen als de VS het handelsverbod van Amerikaanse bedrijven met Huawei handhaaft, schrijft MyDrivers. 

Lookalike

Het besturingssysteem zou gewoon Android-apps ondersteunen, terwijl Huaweis eigen App Gallery als downloadwinkel fungeert, in plaats van de Google Play Store op Android. Inmiddels zijn ook de eerste screenshots van het besturingssysteem online verschenen, in een patentaanvraag bij het Duitse Patent- und Markenamt (DPMA). Daarin is een interface te zien die qua indeling, knoppen en mogelijkheden veel doet denken aan Android.

RV

Bekijk ook:

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Francois Fonteyn

    Bob Verschueren en wie bepaald er nu wat we eten , drinken, kopen enz.? Denk daar maar eerst eens over na vooraleer je deze commentaar schrijft.

  • Bob VERSCHUEREN

    Het lijkt op het eerste zicht goed nieuws, concurrentie is goed maar als we niet goed opletten zullen de Chinezen binnen enkele jaren bepalen wat we moeten eten drinken, kopen..........en of dat zo een goed idee is, daar ben ik niet zo van overtuigd

Lees meer