2 AllAboutSamsung maakte deze mock-up van hoe de telefoon er mogelijk uitziet.
AllAboutSamsung AllAboutSamsung maakte deze mock-up van hoe de telefoon er mogelijk uitziet.

"Nieuwe Samsung Galaxy A9 heeft vijf camera's"

Samsung plant op 11 oktober een evenement waar naar verwachting een nieuwe telefoon wordt voorgesteld met de naam Samsung Galaxy A9 of Galaxy A9 Star Pro. Volgens een rapport dat in handen kwam van de Duitse website AllAboutSamsung bevat die smartphone achteraan maar liefst vier camera's, plus nog eentje aan de voorkant. De uitnodiging voor het evenement bevat dan ook de slogan '4x fun'. Samsung lanceert zijn vlaggenschepen in de S-reeks, terwijl de prijs van de A-serie in de middenklasse zit. 

Naast een gewone lens zou de telefoon ook beschikken over een telelens én een groothoeklens. De vierde camera zou dan dienen voor het meten van diepte. AllAboutSamsung kreeg gedetailleerde gegevens te zien. In het rapport staat dat de primaire camera een 24 megapixelsensor heeft, een diafragma van f/1.7 en optische beeldstabilisatie. Een 5 megapixelcamera met een f/2.2-lens dient niet om foto's te maken, maar ondersteunt de primaire sensor als dieptesensor.

Groothoeklens en telelens

Op een 8 megapixelcamera zit een groothoeklens met een beeldhoek van 120 graden en een diafragma van f/2.4. De vierde camera heeft een 10 megapixelsensor en een telelens, die ongeveer 2x optische zoom biedt ten opzichte van de primaire camera. Voor deze sensor zit een lens met een diafragma van f/2.4. Voor selfies zit aan de voorkant nog een 8 megapixelcamera met een f/1.7-lens.

AllAboutSamsung maakte een afbeelding van hoe smartphone eruit zou zien. Rechtopstaand zitten de camera's linksboven, verticaal boven elkaar met eronder een flits. Rechts van de camera's zit centraal nog een vingerafdrukscanner. 

Andere eigenschappen

Het toestel krijgt volgens de geruchten een Snapdragon 660-processor, 6 GB ram en 128 GB flashgeheugen. Het scherm zou 6,28 inch groot zijn en een resolutie van 2.220 x 1.080 pixels hebben. De batterij heeft een capaciteit van 3.720 mAh en de telefoon krijgt een usb-c-aansluiting.

Wat de telefoon gaat kosten, is nog niet duidelijk. De Galaxy A8 kwam begin dit jaar uit voor 499 euro.

Tip: Vergelijk hier de prijzen voor Samsung Galaxy smartphones.

2 De Samsung Galaxy A8.
rv De Samsung Galaxy A8.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    En kan je er ook mee telefoneren. Misschien kan hij aan spraakherkenning doen als je een van de camera's voor je oog houdt. Zou toch kunnen he. De bewegingen van je irissen omzetten in spraak.

  • Jan Verstrepen

    En kan je dan vijf keer goedkoper telefoneren??

Lees meer