rv

"Samsung Galaxy S8 in 0,01 seconde ontgrendeld door ernaar te kijken"

Samsung zou zijn nieuwste Galaxy-smartphone, die eind deze maand wordt voorgesteld, voorzien van ultrasnelle gezichtsherkenning. Die zou toelaten het nieuwe vlaggenschip in amper 0,01 seconde te ontgrendelen. Dat schrijft althans de Zuid-Koreaanse site The Investor op basis van een artikel van de Korea Economic Daily dat niet online is verschenen.

De Galaxy S8 bevat nog twee andere wijzen van biometrische beveiliging, namelijk een irisscanner en een vingerafdrukscanner. De gezichtsherkenning is nodig vanwege de beperkingen van de irisscanner, die door de gebruikte technologie niet altijd goed werkt. Samsung zette al een irisscanner in de Galaxy Note 7 vorig jaar, meldt Tweakers.net.

Snel

Gezichtsherkenning zit al standaard in besturingssysteem Android sinds versie 4.0 Ice Cream Sandwich. Google heeft het nu in Smart Lock gezet, de verzameling van ontgrendelmethodes die Google aanbiedt via Play Services. Ontgrendelen lukt zo echter niet in 0,01 seconde en is afhankelijk van de kwaliteit van de frontcamera.

Twee versies

Samsung presenteert de Galaxy S8 op 29 maart tijdens een evenement in New York. Volgens recente geruchten verschijnen twee versies, eentje met een 5,8"-oledscherm en een Plus-versie met een 6,2"-scherm en een dubbele camera. Door de dunne schermranden en de 18,5:9-verhouding van de displays zou de behuizing van beide toestellen niet of nauwelijks groter zijn dan de Galaxy S7 en S7 Edge van vorig jaar.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Kevin Noël

    Wordt een toptoestel! Zelfs Apple gaat 5,8 inch oled schermen van Samsung gebruiken.