Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.
LG Electronics Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.

4 voordelen van een gebogen televisiescherm

De rage van de gebogen televisieschermen ligt al een beetje achter ons, maar toch zijn er experts die nog steeds zweren bij zo’n curved toestel. We gingen na wat de voordelen ervan zijn.

1. Je kruipt als het ware in het scherm

Komt altijd terug als argument pro een gebogen scherm: je zou veel meer ondergedompeld worden in wat er te zien is. Omdat de randen van het beeld licht naar voor gebogen worden, voelt het aan alsof je meer ‘in’ de wereld van de film of de tv-reeks zit. 

2. Meer diepgang

Een ander visueel voordeel aan gebogen tv’s - dat opnieuw vooral op perceptie stoelt eerder dan op iets dat meetbaar is: de gebogen randen verlenen het beeld ook meer diepgang. Samsung is met die beeldillusie echt aan de slag gegaan, door bij haar eigen curved televisies het contrast op bepaalde delen van het scherm zo aan te passen dat de diepte nog sterker wordt.  Bekijk hier de Samsung televisies met gebogen scherm.

3. Het beeld is breder

Oogartsen kunnen ongetwijfeld uitleggen waarom, maar wanneer de linker- en rechterzijde van een scherm naar je toe buigen, krijg je ook iets meer beeld in de ooghoeken. Zo werden er onder andere testen uitgevoerd tussen een gewone tv en een gebogen tv van 65 inch (165 centimeter), waarbij het beeld van de gebogen televisie haast unaniem breder geschat werd. 

4. Het oogt cool

Een laatste, maar ver van onbelangrijke troef van gebogen tv’s: ze ogen mooi. Meer dan bij gewone televisies geven ze je echt het idee dat je in een thuisbioscoop zit, ook al omdat de meeste gebogen tv’s die verkocht worden aan de grote kant zijn. Belangrijke kooptip: het loont dan ook vooral om naar curved tv’s uit te kijken die groter zijn dan 65 inch; voor kleinere tv’s voegt zo’n scherm weinig toe).

TIPVergelijk hier de prijzen van gebogen televisies boven de 65 inch

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe oled-tv’s van LG - Groter, meer pixels en hdmi 2.1

De beste televisietoestellen die in 2018 op de markt kwamen

Perfect beeld en geluid: dat vind je bij deze televisies

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • guy vermeulen

    Het grootste voordeel is dat je potefeuille veel lichter weegt na aankoop. Eén keer een avond naar film zitten kijken bij kennissen ,ze hebben er zelf spijt van dat ze een gebogen tv gekocht hadden ,Maar ja ,vergeef het hen want ze moeten altijd het nieuwste hebben.

  • Geert Vaelen

    Er is wel een nadeel. Alleen de persoon die in het centerpunt zit van die gedeeltelijke cirkel heeft baat bij die voordelen. Ga als gezin allemaal naast mekaar zitten in de zetel en de buitenste zullen minder zien van dat beeld omdat hun kijkhoek aan hun kant niet goed is.

Lees meer