Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.
LG Electronics Een gebogen scherm geeft een heel ander cachet aan je interieur.

4 voordelen van een gebogen televisiescherm

De rage van de gebogen televisieschermen ligt al een beetje achter ons, maar toch zijn er experts die nog steeds zweren bij zo’n curved toestel. We gingen na wat de voordelen ervan zijn.

1. Je kruipt als het ware in het scherm

Komt altijd terug als argument pro een gebogen scherm: je zou veel meer ondergedompeld worden in wat er te zien is. Omdat de randen van het beeld licht naar voor gebogen worden, voelt het aan alsof je meer ‘in’ de wereld van de film of de tv-reeks zit. 

2. Meer diepgang

Een ander visueel voordeel aan gebogen tv’s - dat opnieuw vooral op perceptie stoelt eerder dan op iets dat meetbaar is: de gebogen randen verlenen het beeld ook meer diepgang. Samsung is met die beeldillusie echt aan de slag gegaan, door bij haar eigen curved televisies het contrast op bepaalde delen van het scherm zo aan te passen dat de diepte nog sterker wordt.  Bekijk hier de Samsung televisies met gebogen scherm.

3. Het beeld is breder

Oogartsen kunnen ongetwijfeld uitleggen waarom, maar wanneer de linker- en rechterzijde van een scherm naar je toe buigen, krijg je ook iets meer beeld in de ooghoeken. Zo werden er onder andere testen uitgevoerd tussen een gewone tv en een gebogen tv van 65 inch (165 centimeter), waarbij het beeld van de gebogen televisie haast unaniem breder geschat werd. 

4. Het oogt cool

Een laatste, maar ver van onbelangrijke troef van gebogen tv’s: ze ogen mooi. Meer dan bij gewone televisies geven ze je echt het idee dat je in een thuisbioscoop zit, ook al omdat de meeste gebogen tv’s die verkocht worden aan de grote kant zijn. Belangrijke kooptip: het loont dan ook vooral om naar curved tv’s uit te kijken die groter zijn dan 65 inch; voor kleinere tv’s voegt zo’n scherm weinig toe).

TIPVergelijk hier de prijzen van gebogen televisies boven de 65 inch

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Dit zijn de nieuwe oled-tv’s van LG - Groter, meer pixels en hdmi 2.1

De beste televisietoestellen die in 2018 op de markt kwamen

Perfect beeld en geluid: dat vind je bij deze televisies

53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guy vermeulen

    Heb vorige week bij mijn schoonbroer eens gaan kijken naar zijn tv ,hij zou dat nooit meer kopen. En zijn andere tv speelt even mooi . Ja heeft hem voor de zoveelste keer geld uit zijn zakken laten kloppen voor geen verbetering,integendeel zelfs. Als er iets nieuws op de markt komt staat dat een week later bij hem binnen. Gemakkelijk voor ons.

  • joeri gielen

    Ik heb er zo 1 en is het beste wat ik tot nu toe heb gehad....geen enkel last van reflectie.

Lees meer