6 Smartphone auto houder
Shutterstock Smartphone auto houder

5 smartphoneaccessoires die je leven zoveel makkelijker maken

Wie smartphone zegt, zegt ook tal van accessoires waarmee je hem langer, makkelijker en efficiënter kunt bedienen. Deze vijf gadgets vinden wij redelijk onmisbaar.

1. Houder voor in de auto

Veel ingebouwde navigatiesystemen in wagens schieten tekort ten opzichte van Google Maps, Apple Maps, Waze of andere mobiele navigatie-apps. En je linkt tegenwoordig bijna per definitie al je smartphone met je wagen via Bluetooth. Dus waarom hem niet simpelweg gebruiken als navigatiescherm? Je hebt daarvoor natuurlijk wel een houder nodig, maar die komen gelukkig in alle maten en gewichten. Bekijk hier de houders.

(lees verder onder de foto)

6 Accessoiremerk Kensignton is een van de vele fabrikanten van zo'n 'mounts' voor in de auto.
Kensington Accessoiremerk Kensignton is een van de vele fabrikanten van zo'n 'mounts' voor in de auto.

2. Draadloze oplader

Meer smartphones kunnen nu draadloos worden opgeladen via de Qi-standaard, en hebben dus geen kabeltje meer nodig. Veel handiger is het dan om op verscheidene plaatsen waar je vaak komt (je woonkamer, slaapkamer, bureau) een oplader te hebben liggen, waar je je smartphone gewoon op kunt leggen telkens wanneer je hem een half uur kunt missen. Bekijk hier de best scorende draadloze laders.

Lees ook: Tijd voor een andere smartphone? Let goed op deze 4 punten

(lees verder onder de foto)

6 Voor enkele tientallen euro's heb je zo'n oplaadplaatje in huis.
Belkin Voor enkele tientallen euro's heb je zo'n oplaadplaatje in huis.

3. Styluspen

Wanneer je je smartphone zowel voor je vrije tijd als je werk gebruikt, moet je soms weleens dingen invullen met iets meer precisie dan wat je vingertoppen aankunnen. Onlineformulieren invullen, misschien zelfs een Excel-rekenblad lichtjes aanpassen: daar heb je beter een styluspen voor bij. Diverse merken hebben zo’n universeel pennetje met een zachte top, geschikt voor alle touchscreens, te koop. Bekijk hier de styluspennen.

(lees verder onder de foto)

6 Hulp bij het tikken: een styluspen!
Wacom Hulp bij het tikken: een styluspen!

4. Gimbal

Een toenemend aantal smartphones heeft een ingebouwde beeldstabilisator, maar wanneer je je toestel wilt gebruiken voor het opnemen van video, haal je er toch beter een accessoire bij dat compenseert voor het minste schokje. Met een zogenaamde Gimbal of stabilisator houd je het beeld mooi stabiel. Bekijk hier de Gimbals.

(lees verder onder de foto)

6 Onder meer Chinese DJI heeft een Gimbal in zijn assortiment.
DJI Onder meer Chinese DJI heeft een Gimbal in zijn assortiment.

5. Gamecontroller

Wanneer je al eens een game speelt op je smartphone is een klassieke knoppencontroller, zoals bij een console, een must-have. Voor games als Chameleon Run, waarbij goed getimede tikjes op het scherm voldoende zijn, heb je die natuurlijk niet nodig, maar om competitief te blijven in Fortnite Mobile wel. Ze connecteren vlot met je smartphone via Bluetooth of met een kabeltje, en heel wat modellen laten zelfs toe om je telefoon erop te monteren. Wel even opletten: sommige werken alléén samen met ofwel Android, ofwel iOS. Bekijk hier de gamecontrollers.

TipNieuwe smartphone nodig? Deze toestellen kregen de beste gebruikersbeoordeling.

(lees verder onder de foto)

6 Tal van fabrikanten hebben een controller voor je smartphone.
SBS Tal van fabrikanten hebben een controller voor je smartphone.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lees ook:

Vergeet die dure Galaxy’s en iPhones: dit zijn smartphonetoppers van andere merken

Getest: deze smartphones nemen de beste foto’s

Waarom je wel/niet een smartphone met 5 camera’s moet kopen

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Christophe Tribolet

    Xiaomi heeft een 20W draadloze autolader, werkt bij alle smartphones die dit ondersteunen, welliswaar is momenteel de Mi 9 de enige die tot 27W draadloos kan opladen... dit is evensnel, al dan niet sneller, dan met de kabel !!

  • Kirsten Hershe

    Een houder voor in de auto vind ik wel erg handig, mijn diesel oldtimer heeft geen ultra moderne snufjes aan boord dus moet ik andere hulpmiddelen zoeken en voor een bezoek aan een meeting in het verre Duitsland is zo'n houder erg praktisch wanneer ik mijn gps instel. Maar verder hoef ik geen prullen die aan mijn smartphone plakken.

Lees meer