5G-versie van Samsung Galaxy S10 komt naar zes landen in Europa

Volgende maand brengt Samsung de Galaxy S10 5G uit in zes Europese landen. De alternatieve versie van het vlaggenschip kan verbinding maken met een 5G-netwerk, de opvolger van het huidige mobiele internet. Voorlopig komt het toestel niet uit in België.

De Galaxy S10 5G was tot nu toe alleen in Zuid-Korea verkrijgbaar. Dat land heeft sinds kort een 5G-netwerk dat overal dekking heeft. Europa is nog niet zo ver, waardoor de Samsung Galaxy S10 5G voorlopig enkel in Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Zwitserland in de winkels zal liggen. 

De smartphone is zeg maar het grote broertje van de Galaxy S10 en zelfs de S10+. Het krijgt een groter scherm mee (schermdiagonaal 6,7 inch of 17 cm), een grotere batterij (4.500 mAh) en een extra camera achteraan. Dat doet vermoeden dat de S10 5G ook meteen de duurste variant van de reeks wordt. 

Dé opsteker van het toestel is natuurlijk de 5G-compatibiliteit. 5G is de opvolger van 4G, de snelste vorm van mobiel internet die er nu is. Het moet niet alleen sneller zijn, maar ook meer verbindingen tegelijk aankunnen. Zo moet het de weg vrijmaken voor zelfrijdende auto's en slimme apparaten.
 In België is er nog geen 5G-netwerk, dus de telefoon komt hier voorlopig niet uit. 

Bekijk ook: 

Uitgetest: de eerste plooibare smartphone

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Joan Lute

    Eigenlijk ben je met dit toestel niets want tegen dat we hier 5g met landelijke dekking hebben is de Galaxy S10 5g al hopeloos verouderd. Dan kun je beter wachten tot het zo ver is en een S12 kopen. Samsung verdiend wel een dikke pluim voor hun opgewaardeerde A lijn. De A70 is zowat het beste toestel dat ik ooit heb aangeschaft in deze prijsklasse. De A70 kan moeiteloos wedijveren met de flagships van bijna 1000 euro.

Lees meer