Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.

Apple roept bepaalde modellen van oudere MacBook Pro terug door brandgevaar

Apple waarschuwt voor oververhitting bij bepaalde MacBook Pro-modellen. De batterij van oudere 15 inch-apparaten kan te warm worden en vormt daardoor een veiligheidsrisico. Volgens Apple is er in extreme gevallen zelfs kans op brand. 

Het gaat om “een beperkt aantal” 15 inch MacBook Pro-modellen met Retina Display die voornamelijk zijn verkocht tussen september 2015 en februari 2017. Het is niet duidelijk hoeveel toestellen zijn getroffen.

Hoe weet je of jouw toestel gevaar loopt?

Klanten kunnen op de website van Apple controleren of zij al dan niet een dergelijk model in bezit hebben met behulp van het modelnummer. Controleer eerst het model via het Apple-menu linksboven. Kies ‘Over deze Mac’ en kijk of je model een “MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2015)” is. 

Als dat het model is, vul dan 
hier het modelnummer van je toestel in. Dat modelnummer kan je onder meer vinden op de onderkant van je MacBook Pro. 

Gratis vervanging

Apple roept gebruikers op de getroffen MacBooks niet meer te gebruiken. De batterij van die toestellen wordt gratis vervangen indien de gebruiker contact opneemt met een hersteldienst van Apple of een erkende reseller. Het kan dat je je toestel tijdens de herstelling één tot twee weken kwijt bent. 

Apple heeft niet verduidelijkt wat er precies scheelt met de batterijen. De techreus laat enkel weten dat er brandgevaar bestaat omdat de accu in de laptops kan oververhitten.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Landsman

    En dan wil de regering auto's laten rijden op de brandbommen, onbegrijpelijk. Er gaan nog veel doden en branden moeten komen voordat ze snappen dat Lithium een heel gevaarlijk goedje is.

  • Geert Vaelen

    Link doorsturen van dit bericht of elk ander bericht waar dit bekend gemaakt werd, dan moeten ze wel. Het bericht komt van Apple zelf, dan mogen ze het niet weigeren want ze vragen het zelf dat je de batterij gratis mag laten vervangen. Slechte aftercare service bij Apple precies.

Lees meer