REUTERS

‘Batterygate’: VS onderzoeken of Apple iPhones expres trager maakt

Meerdere Amerikaanse staten zijn bezig met een onderzoek naar ‘batterygate': het vermoeden dat Apple iPhones met verouderde batterijen expres trager maakt, om zo mensen aan te zetten om een nieuw toestel aan te schaffen. Dat meldt Forbes.

Apple is hier eerder al op aangesproken, omdat de prestaties van oudere iPhones daadwerkelijk werden teruggeschroefd. Hierop zei het bedrijf dat het dat ‘niet met kwade opzet’ deed, maar dat dit een kwestie van 'performance management' was en moest voorkomen dat de telefoons plotseling uitvallen.

Na de eerdere kritiek heeft Apple publiekelijk excuses gemaakt en tijdelijk de prijs voor het vervangen van batterijen verlaagd. Ook hebben ze 500 miljoen dollar (422 miljoen euro) betaald na een rechtszaak en kregen ze in februari nog ruim 20 miljoen euro boete van de Franse overheid. Of de VS ook stappen gaan ondernemen naar aanleiding van het onderzoek is nog niet bekend.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jo Van Echelpoel

    Op voorhand weten dat de boete lager licht dan de inkomsten bij oplichting is al decennia het kapitalistische businessmodel bij uitstek. Als men zich niet meer kan verschuilen achter de periodieke updates etc... kantelen we naar oneerlijk; onwettelijk cfr crimineel is quasi onmogelijk daar 'de wet' tegenwoordig via lobbywerk en steekpenningen of chantage geschreven word! Verplichte levenslange garantie voor elk product blijkt de perfecte oplossing voor mens en milieu.

  • michael glingani

    Pff waar ze nu nog mee afkomen. In een woord jazeker

Lees meer