Applewinkel in Shanghai, China.
REUTERS Applewinkel in Shanghai, China.

Apple gaat hamsteren tegen: twee iPhones per bestelling

Technologieontwikkelaar Apple laat klanten toe om nog maar twee apparaten aan te schaffen per onlinebestelling. De limiet geldt voor computers van Apple, iPhones en iPads maar zelfs op sommige accessoires waaronder de draadloze oortjes, de AirPods. Hoesjes kan je wel nog in bulk kopen.

De limiet die Apple oplegt komt enkele dagen nadat het bedrijf aankondigde dat het al zijn winkels wereldwijd, met uitzondering van China, sluit. De technologiegigant wil op die manier zoveel mogelijk de verspreiding van het coronavirus tegengaan.

In verschillende landen, waaronder België en Nederland, kunnen klanten niet meer dan twee apparaten van de iPhonemodellen bestellen. De laatste keer dat Apple zo’n limiet oplegde was in 2007, bij de lancering van de eerste iPhone. Apple wou toen voorkomen dat mensen het toestel zouden aanschaffen om voor een duurdere prijs door te verkopen. Van de computers, waaronder de nieuwe MacBook Air, kan je er ‘maar’ vijf bestellen.

Eerder deze maand bracht persbureau Bloomberg aan het licht dat er tekorten dreigden bij Apple Stores, omdat leveringen onder druk staan door het coronavirus. Apple was toen niet bereikbaar voor commentaar op het bericht. Het is niet duidelijk of de limiet wordt ingesteld door tekorten.

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssen

    Waarom in godsnaam gaan mensen smartphones hamsteren? Is iedereen nu echt op zijn kop gevallen?

  • Jan Rend

    Waarom zou iemand zelfs meer dan 1 gsm voor zichzelf bestellen?

Lees meer