4 Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.

Apple maakt plannen voor plooibare iPhone

Apple heeft de blauwdrukken voor een plooibare smartphone opgemaakt. De plannen werden in oktober vorig jaar ingediend in een patentaanvraag die vorige week online gepubliceerd werd. Het gaat concreet om een scherm met een scharnier dat in twee of drie gevouwen kan worden. 

De “flexibele display-technologie” die Apple voor ogen heeft, kan niet alleen voor smartphones, maar ook voor laptops, tablets en wearables gebruikt worden, aldus de tekst. In de plannen zijn enkele schetsen te vinden van hoe het toestel eruit zou kunnen zien.

4
RV

De aanvraag wilt niet noodzakelijkerwijs zeggen dat Apple al bezig is met de ontwikkeling van een vouwbare iPhone. Wel bewijst het dat Apple minstens overweegt om zo’n toestel op de markt te brengen.

De Amerikaanse elektronicagigant komt daar allesbehalve vroeg mee af. Volgens CNBC zou het nog tot 2020 kunnen duren voor een plooibare iPhone verkrijgbaar is, waarmee het véél concurrenten voor zich moet dulden. Eerder deze week onthulde Samsung nog zijn eigen plooitelefoon, de Galaxy Fold. Andere smartphonefabrikanten, zoals Huawei, zouden dit voorjaar een vouwbare telefoon voorstellen. 

4
RV
4
RV

Bekijk ook:

Tip: Vergelijk de prijzen van de meest recente iPhones op Tweakers.be

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Yves Van Rossem

    En daarmee lopen ze, zoals gewoonlijk, enkele jaren achter op de rest ...

  • Mike Vanzandweghe

    Haha,mijn eerste gsm kon je ook al dichtklappen .

Lees meer