Apple heeft twee nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Zo is er de nieuwe Apple Watch Series 6 en een goedkope variant van het slimme klokje. Die heet Watch SE. De nieuwe producten zijn tijdens een speciale presentatie onthuld.
ANP Apple heeft twee nieuwe Apple Watches gepresenteerd. Zo is er de nieuwe Apple Watch Series 6 en een goedkope variant van het slimme klokje. Die heet Watch SE. De nieuwe producten zijn tijdens een speciale presentatie onthuld.

Apple stopt bloedzuurstofsensor in nieuwe Apple Watch

Apple heeft zijn nieuwste smartwatch uitgerust met een bloedzuurstofmeter. Die smartwatch komt in meer kleuren beschikbaar en Apple introduceerde ook nieuwe armbandjes. Daarnaast heeft het bedrijf ook een goedkopere Apple Watch SE geïntroduceerd die qua mogelijkheden lijkt op de derde generatie van de smartwatch.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Apple heeft zijn nieuwe smartwatch dus uitgerust met een bloedzuurstofmeter. Daarmee kunnen dragers van het horloge in de gaten houden hoe hoog het zuurstofgehalte in hun bloed is. De sensor werkt met gewoon en infraroodlicht dat wordt weerkaatst door zuurstofrijke rode bloedlichaampjes. Gebruikers van de Apple Watch met nieuwe sensor kunnen ook meedoen aan een aantal wetenschappelijke onderzoeken naar ziektes als astma en Covid-19.

De nieuwe Apple Watch krijgt verder een helderder scherm en een hoogtemeter en komt in meer kleuren beschikbaar. Apple introduceerde ook nieuwe armbandjes voor de horloges. Daarnaast heeft het bedrijf ook een goedkopere Apple Watch SE geïntroduceerd die qua mogelijkheden lijkt op de vorige versie van de smartwatch.

Apple One

Verder vernieuwde Apple ook de iPad en de iPad Air met onder meer snellere chips en kwam het bedrijf met een nieuwe fitnessdienst. Een abonnement daarop is ook te krijgen in een nieuwe abonnementenbundel die Apple One gaat heten. Klanten krijgen dan onder meer Apples muziek-, spelletjes- en videostreamingdiensten en extra cloudopslag voor één vast maandelijks bedrag.

Normaal gesproken kondigt Apple in september ook zijn nieuwe iPhones aan, maar dat wordt dit jaar niet verwacht. Door de coronacrisis is de ontwikkeling en productie van de nieuwe toestellen vertraagd. Apple zou mogelijk volgende maand een apart event voor de iPhone houden.

De Apple Watch Series 6 gaat 429 euro kosten, de Watch SE is beschikbaar vanaf 299 euro. Beide slimme horloges zijn vanaf komende vrijdag te koop.

Lees meer