AP

Apple verhoogt beloning voor het vinden van fout in systeem naar 1 miljoen dollar

Wie een gat vindt in de beveiliging van Apple-producten, kan daar meer geld mee verdienen. Apple verhoogt namelijk de premie voor het vinden en melden van kwetsbaarheden, de 'bug bounty'. Hoe groter het gevaar, hoe hoger de beloning, met een maximum van 1 miljoen dollar, omgerekend bijna 900.000 euro. Nu is de hoogste vergoeding 200.000 dollar, aldus Apple.

Wie een kwetsbaarheid vindt in een systeem dat nog niet op de markt is, kan 50 procent extra beloning krijgen bovenop de reguliere vergoeding. Het moet onderzoekers stimuleren om naar Apple te stappen en niet naar de zwarte markt, of te zwijgen.

Apple kwam drie jaar geleden met een beloning voor het vinden van gaten in het besturingssysteem iOS. Dat wordt nu uitgebreid naar macOS, iPadOS, tvOS, watchOS en iCloud, dus voor iPads, Macs, MacBooks, Apple TV en Apple Watch.

5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • adam naaktgeboren

    Moet niets anders hebben dan Apple, zeer stabiel en werkt altijd. Gebruik mijn Samsung enkel nog met de App Sygic gps via Bluetooth met TomTom speaker in de auto. Alle Apps ervan de gegooid.

  • Walter Van Criekinge

    Als je met de Samsung S6-7-8-9 gemiddeld 2 jaar hebt gewerkt heeft het wel lang geduurd voor er problemen waren om over te stappen. Ik begrijp trouwens niet wat er labiel is aan een niet Apple, heb nog nooit van iemand gehoord dat zijn smartphone crashte, misschien bij iemand met complexe rekenbladen op zijn GSM... maar wie doet dat ?

Lees meer